Hamburger management

7. november, 2006 — Leave a comment

Why We Should Put an End to “Hamburger Management” - lifehack.org

Et reaktivt defokuseret arbejdsmiljø er noget af det mest vanskelige at tackle for vidensmedarbejdere der arbejder med udvikling. Situationen er kendetegnet ved atledelsen på en arbejdsplads først interesserer sig for udviklingen af nye produkter, når konkurrenterne HAR lanceret dem, og så pludselig mener at det bør kunne gøres på urealistisk kort tid.

I denne gode artikel fra Lifehack karakteriseres denne måde at tænke ledelse på som Hamburger-ledelse. Man er ikke dedikeret på at lave noget godt, det skal bare gøres hurtigt med kortsigtede profitmål for øje, og medarbejderne mikrostyres til mindste detalje.

  • Jens Poder

technorati tags:,

Jens Poder

Posts Twitter Facebook

No Comments

Be the first to start the conversation.

Skriv et svar

*

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>