Nå dine deadlines – skab arbejdsro!

8. november, 2006 — Leave a comment

Elemental Truths: 10 Tips for Setting Realistic Deadlines Reginald Adkins skriver på sin fremragende blog om mennesker på arbejdspladsen og hvordan vores små særheder påvirker vores adfærd i dette miljø.

Her er Reginalds 10 tips til at sætte og nå deadlines. Jeg synes vældig godt om punkt otte i hans liste.

8. Eliminate Non-Productive Activities.

  • Running errands.
  • Rushing.
  • Email.
  • Telephone.
  • Memos.
  • Reports.
  • Meetings.

Ud over at han har glemt den helt oplagte tidsrøver , i hvert fald i mit univers, diverse surf på internettet, så har Reginald fat i noget af det rigtige her.

Når man prøver at koncentrere sig om at lave et godt stykke arbejde, der kræver grundig tænkning er elementerne på denne liste alvorlige hindringer for at komme igang. For at komme i et godt flow er det vigtigt at man er fokuseret, ustresset, og ikke bliver forstyrret.

Test viser at en banal forstyrrelse af en medarbejder, der sidder midt i en koncentrationsopgave, forlænger opgaveløsningen med op til 15 minutter. Så meget koster det på den samlede arbejdstid, selv hvis det blot er en forespørgsel om lige at kvittere på et par regninger eller den slags. Man mister lige det flow man var i og skal starte forfra igen. Jeg har lavet mig et lille adgang forbudt skilt på mit kontor, hvor der står: "Jeg prøver virkelig at koncentrere mig lige nu. Jeg er tilgængelig for snak igen klokken _____". Det har fungeret ret godt, og mine kolleger respekterer det. Det føles dog lidt mærkeligt at folk kommer gående hen, ser skiltet, og vender sig og går igen.

Det er dog efter min opfattelse en helt afgørende disciplin, at beherske evnen til at få arbejdsro i længere perioder af gangen. Allerede for 40 år siden skrev management-guruen Peter Drucker om dette i bogen The Effective Executive:

"All one can think and do in a short time is to think what one already knows and to do as one has always done." ... "To be effective, every knowledge worker, and especially every executive...needs to dispose of time in fairly large chunks," ... "To have small dribs and drabs of time at his disposal will not be sufficient even if the total is an impressive number of hours."

Kilde: Be smarter at work, slack off - Mar. 17, 2006

Efter at have læst Reginald Adkins liste over non-produktive aktiviteter føler jeg mig bestyrket i troen på at dodge ligegyldige møder, slukke email og telefon og finde mine mind map tudser frem og skabe mig arbejdsro.

  • Jens Poder

technorati tags:, ,

Jens Poder

Posts Twitter Facebook

No Comments

Be the first to start the conversation.

Skriv et svar

*

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>