Kategorier
Opskrifter

Linse Bolognese

En lækker og mættende vegetarisk version af den klassiske bolognese, lavet med en blanding af brune og belugalinser. Perfekt til en sund og smagfuld pastaret. Også godt med ris.

Ingredienser

  • 250 g linser (blanding af brune og belugalinser)
  • 3 stilke bladselleri (ca. 150 g)
  • 150 g gulerødder
  • 300 g løg
  • 140 g tomatpuré (1 dåse)
  • 500 g flåede tomater (2 dåser)
  • 1/2 tsk chilliflager
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 3 laurbærblade
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 spsk oregano
  • 1 tsk stærk paprika
  • 3 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • Vand (ca. mængden fra de to dåser flåede tomater)
  • 1 tsk sojasauce
  • 1 tsk sukker
  • 1/2 tsk engelsk sauce

Fremgangsmåde

  1. Hak bladselleri, gulerødder og løg fint. Steg dem let i en stor gryde med tyk bund for at lave en soffritto.
  2. Tilsæt tomatpuré og lad den stege lidt af i bunden af gryden.
  3. Tilsæt de flåede tomater og knus dem let.
  4. Tilsæt krydderier: chilliflager, fennikelfrø, laurbærblade, rosmarin, oregano, paprika, presset hvidløg, salt og peber.
  5. Tilsæt linserne og grøntsagsbouillonterningen.
  6. Hæld vand i (brug evt.de tomme dåser fra de flåede tomater som mål, så du får det sidste tomat med) til det dækker ingredienserne.
  7. Lad retten simre i 1-2 timer under låg over lav varme. Rør jævnligt og tilsæt mere vand efter behov for at opretholde en god konsistens.
  8. Tilsæt sojasauce, sukker og engelsk sauce for at justere smagen og dybden. (du kan også justere med andre ting som balsimico og lignende)
  9. Lad retten simre indtil linserne er møre og saucen har en tyk, cremet konsistens.

Server din linse bolognese med pasta eller ris efter eget valg og evt. friskrevet parmesan på toppen.

2 kommentarer til “Linse Bolognese”

Herligt. Jeg var inspireret af den fantastisk aktualitets-serie på DR TV “Jorden kalder”, hvor en kantinekok prøvede at få flere til at spise grønt 🙂 Han kom Miso i sin for at få endnu mere dybde. Men synes det er fint uden.

Svar

Leave a Reply