Kategorier
Podcast

Song Exploder | Kom helt ind i musikken

Her er en podcast som jeg synes har været helt fantastisk. Det er en podcasten Song Exploder. I Song Exploder inviteres musikere til at pille deres numre fra hinanden. Man hører musikeren genfortælle, hvordan et musikstykke er blevet til og hvordan det er bygget op. Sangene bliver skilt ud i enkelt-tracks og musikeren fortæller, hvordan de enkelte tracks blev optaget og samlet til en helhed.

Det er ofte meget rørende. Og det er tryllebindende at lytte med og forstå den kreative proces bag musikken.

Song Exploder kan findes her

Her er mine yndlings Song Exploder afsnit

The Commander Thinks Aloud: John Rodderick fra The Long Winters fortæller om optagelserne af dette fantastiske nummer. En smuk sang der genfortæller rumfærgen Columbias forlis. Rodderick er en blændende fortæller. Man skifter mellem at grine og være dybt rørt.

Your Best American Girl: Indie-musikeren Mitski åbner sin kreative proces op for lytteren, med en genfortælling om, hvordan nummeret Your Best American Girl blev til. Mitski’s egen historie indgår i tekstuniverset, og nummeret får en helt nyt mening, når man følger Mitski’s teksr-drevne proces. 

Break Apart (feat. Rhye): Bonobo fortæller hvordan han bygger musik op. Fra den første lille klaverlyd til trommespor og ambient brug af lyde fra undergrundstog. Sangeren Rhye fortæller hvordan sangen oven på musikken blev skabt.

Leave a Reply