Kategorier
Trivsel

Fokus for trivsel

Jeg har overvejet, hvordan jeg kan få løftet tilværelsen. Jeg har en tendens til, at hverdagen får lov til at køre på autopilot. Jeg får simpelthen ikke gjort de ting, som jeg gerne vil.

Det er ofte mit arbejdsliv, der løber af med mig. Det, der bliver tilbage, går til praktiske pligter i familien. Det der viger er kærlighed, kreativitet og kroppen. Det er ikke optimalt.

Jeg har i det sidste halvår holdt øje med mit stress-niveau med en app, der hver dag beder mig om at indtaste data. Områderne har været: Meditaton, motion, stressniveau og søvn. Appen hedder Tracknshare og har den fordel, at man selv kan styre, hvad man vil måle.

Det har faktisk fungeret ret godt. Jeg er i hvert fald blevet rigtig god til at sænke mit stress-niveau. Det er også lykkedes i de perioder, hvor jeg har travlt. Så nu vil jeg udvide dette til andre områder, og følge udviklingen her på bloggen.

Jeg vil gerne skrive mere. Og podcaste mere. Og jeg vil gerne udvise mere omsorg og kærlighed over for min kone og min familie. Og så få gang i noget, der er godt for kroppen. Hvis jeg kan lykkes med det, vil jeg føle, at mit liv er i bedre balance.

De områder jeg planlægger at tracke er:

  • Stress
  • Motion
  • Meditation
  • Søvn
  • Kreativitet
  • Kærlighed

Status på de gamle områder

Men hvordan er det så gået i de sidste to måneder med de områder jeg hidtil har tracket? Der er gode ting og knap så fantastiske ting. Her er, hvordan det er gået, vurderet på 7-skalaen. 

Stress

Det her er topscoreren i den forløbne periode. Jeg lader mig ikke stresse på den måde, som jeg gjorde før. Det har hjulpet at arbejde med mig selv. Jeg har tidligere haft en tendens til, at arbejde som ikke blev løst til UG+ gik mig meget på.

Jeg er stadig meget optaget af at lave godt arbejde, men jeg føler ikke, at hele min person ligger på blokken, hvis jeg laver en svag performance i en eller anden sammenhæng.

Samtidig er jeg skiftet fra primært, at arbejde solo til, at arbejde i et team med en teamleder-rolle. Det er klart noget, der passer mig bedre. Jeg har brug for folk omkring mig i arbejdssituationen, for at føle, at der er nogen, jeg deler anerkendelse og mål med. At sidde i en solo-funktion med et meget abstrakt ansvar, det er ikke mig.

Så i forhold til et forår, der var hårdt stressbelastet, så er der sket store fremskridt.

Stress management: 10

Søvn

Her er jeg blevet lidt bedre til at komme i ordentlig tid i seng. Men ikke nok. Jeg er lidt ramt af, at det ofte trækker ud med at få Rosa i seng, og så vil jeg også lige gerne sludre med Malou, og så bliver klokken hurtigt 23-24. Så bliver det til 6-7 timer. Jeg har sat mig et mål om 8 timer. Så det er for lidt.

Søvn management: 4

Meditation

Her er jeg kun lige kommet i gang, og så fader det ud for mig. Jeg står ofte tidligt op om morgenen med plan om af meditere. Men så bliver det ikke rigtig til noget, for jeg får lige åbnet mobilen – den dødsensfarlige tidsrøver!

Jeg bliver nogen gange i tvivl om, hvorvidt jeg er rigtig ordentligt commited til meditationsmålet. Nu holder vi det inde i mikset og gør status næste gang.

Meditation: 00

Krop

Det er gået lidt bedre med at passe på kroppen, uden at det er decideret prangende. Det er lykkedes at få øget mængden af gåture, for eksempel til arbejde.

Gåture er gode for mig, fordi de også hjælper mig med, at blive klar i hovedet. Sådan 5 km på arbejde er bare helt perfekt til at komme frem helt forfrisket. Det er meget bedre end bilen. Så det er klart en af de ting, jeg vil prioritere.

Jeg har også spist bedre i den forløbne tid. Nåede en god lang tid som vegetar, men det er jeg faldet lidt af igen. Det kræver noget arbejde at blive god til. Og når man ikke lige kan finde på noget til aften… så bliver det hurtigt til det sædvanlige.

En god indikator på fremskridt i dette er felt er, at jeg har tabt mig. Jeg ramte 81,8 kg fra at have været oppe på 87 i september, så det er også meget godt.

Det jeg mangler er at få lavet noget, der styrker kroppen og kondien, og det var ambitionen at få hul på det. Så der er klart plads til forbedring.

Kropsfokus: 02

Overordnet status: 4

Så alt i alt ender jeg på en gennemsnits score på 4 – en jævn præstation, uden at være prangende. Nu må vi se om jeg kan hæve niveauet i fremtiden. Ønsk mig held og lykke.

2 kommentarer til “Fokus for trivsel”

Leave a Reply