Kategorier
Trivsel

Fundamentet: Søvn & Ægte Fritid

I december skrev jeg frisk og glad om mit nye selvmåling-regime, hvor jeg ville måle endnu flere aspekter af mit liv i jagten på større balance.

Ak… det spillede ikke. Slet ikke faktisk.

Det, at udvide, gav blot den effekt, at jeg faldt ud af vanen med at tracke. Da jeg lagde ekstra lag på, styrtede det i grus for mig. Det var som om, at jeg prøvede at bygge oven på et korthus, der allerede var bygget lidt skævt.

Så nu prøver jeg en anden approach. Jeg starter op igen fra bunden. Og jeg vil etablere et godt og solidt fundament.

Jeg har en hypotese om, hvad der vil bidrage mest til en mere balanceret tilværelse:

  • At få tilstrækkelig søvn
  • At få koblet rigtig fra, når jeg er hjemme.

Så nu måler jeg på to ting. Om jeg har få sovet nok. Og om jeg har tager stress med hjem fra arbejde. Det er simpelthen det. Så kigger på det en gang om ugen på min weekly review, og så vurderer jeg hvordan det er gået med at nå mine mål.

Konsekvens af ikke at nå mål

Hvis det viser sig, at jeg ikke har levet op til at få sovet og være afslappet, så foretager jer en korrektion. Så skal jeg have planlagt, at tage noget tid til afslapning for at komme i balance.

Det virker måske helt indlysende for nogen, men… det er altså nyt for mig at prøve.

Jeg har det rart med dette setup. Det skaber en situation, hvor det at måle ikke bare noget som jeg når eller ikke når. Hvis ikke jeg har nået mit mål, så planlægger jeg noget som vil rette op på situationen.

Basis først

Jeg tror det er en god model. Og jeg tror, at det godt, at fokusere på noget fundamentalt og få det i balance først. Og så må jeg vente med, at sætte mig yderligere mål, og bygge ovenpå, før jeg har mestret basis.

Men jeg vil sige, at hvis jeg får styr på dette, så har jeg også fået lavet en kæmpe forandring i mit liv. Jeg tror ikke det gælder at sætte mange mål. Jeg tror det gælder om at satse på de vigtige mål.

Leave a Reply