Kategorier
Visualisering

Bøger til at komme i gang med visualisering

Hvis du gerne vil i gang med at ideudvikle og tænke med tegninger, så er der inspiration at hente her. Jeg bliver gerne spurgt af mine deltagere på kurset i Visuel Konceptudvikling: “Er der nogle bøger, som er gode at læse?” Her er mine yndlingsbøger.

Dan Roam: “Blah Blah Blah: What to do when words don’t work”

Dan Roam var først på banen med bogen The Back of the Napkin. Her beskrev han, hvordan simple skitser hjælper os med at tænke. Jeg læste hans bog, da den udkom. Og jeg var hooked! Roam tager i min verden æren for, at starte hele “tegn på arbejde” bølgen op. Blah Blah Blah bogen er hans mest vellykkede bog, men de er alle sammen skønne.

Han tænker nogle spøjse tanker om, hvordan det visuelle og det verbale virker sammen. Roam tegner selv i en herlig naiv stil, så man får heller ikke stress af præstationsangst.

Find Blah Blah Blah her

Mike Rohde: “The Sketchnote Handbook”

Sketchnoting er kunsten at tage noter med MASSER af tegninger på. Det er egentlig ikke noget jeg dyrker selv, men jeg kan godt lide Mike Rohde‘s bog alligevel. Den er fuld af smukke billeder fra talentfulde menneskers notesbøger. Og sørg for at komme hele vejen igennem, for det bedste er til sidst.

Bagerst i bogen er der en masse lækre tegneøvelser og tips til at tegne simple tegninger. Hurtigt læst.

Find The Sketchnote Handbook her

Ole Qvist-Sørensen & Loa Baastrup: “Tegn Mere Sammen”

– Hvordan visualisering kan styrke måden, du tænker, kommunikerer og samarbejder på”

Og til sidst har vi såmænd en dansk bog! Tegn Mere Sammen er et ambitiøst projekt, hvor sigtet er på at bruge visualisering i møder. Det er en meget smuk bog, kærligt dekoreret med skønne illustrationer af Sofie Lind Mesterton. Måske kan man kritisere den for, at ville lidt meget, så man mister lidt overblikket undervejs. Den er skøn at bladre i og få inspiration i.

Find Tegn Mere Sammen her

Leave a Reply