Kategorier
Produktivitet Trivsel

Here’s to the LAZY ones!

Jeg kunne tænke mig at slå et slag for de dovne og kvikke. For jeg tror, at vi har brug for flere sløve mennesker, som drømmer om at komme lettere til resultaterne.

Vores verden er ved at blive alt for kompleks. Vi drukner i regler, der er lavet til at løse småproblemer med ekstra proces og kontrol – så energi bliver tabt i lange komplicerede processer. Der bliver hele tiden tilføjet friktion til vores arbejdsgange og til sidst ligger vi under et bjerg af komplekse processer, som vi dårligt kan implementere.

Vi har brug for at gøre vores samfund simplere.

Tænk hvor meget der ville være sparet, hvis vi havde nogle simple og enkle regler til at vurdere og beskatte din bolig. Nu har man et system, som det har kostet os 100 mia (ish). og det kan stadig ikke regne rigtigt.

Vi mangler folk som hader bøvl og overflødigt arbejde.

Desværre har de arbejdsomme og intelligente sat sig på magten. De der typer, der godt gider at sidde i møder kl 22.30 på en lørdag, fordi de… ja jeg ved det faktisk ikke.

Tag for eksempel danske politikere. Sikke et hundeliv de lever! De er jo regulære arbejdsnarkomaner, med arbejdsuger på 70-80 timer.

Jeg er af den opfattelse, at folk der arbejder så meget, nok ikke tænker særligt meget over, hvordan de bruger deres tid. Og det er ikke fordi de er dumme. Slet ikke! De er meget intelligente. Men de er desværre også arbejdsomme. De er simpelthen for arbejdsglade.

Så hvis man overlader det til dem at værne om, at arbejdslivet bliver tåleligt for alle os andre, så kommer man til at blive skuffet.

Til det har vi brug for de dovne og kvikke. Den dovne og kvikke hader at gøre noget på en besværlig måde. Overflødigt arbejde bærer ikke nogen løn i sig selv! Overflødigt arbejde er utålelig malurt der forbitrer hele tilværelsen.

Det er de dovne og kvikke, der spørger: “Har vi virkelig brug for denne her arbejdsgang?”

Det er de dovne og kvikke, der finder ud af at automatisere og frigøre energi.

Det er de dovne og kvikke, som fokuserer på at lancere nye produkter og smarte strategier, der forbedrer vores evne til at konkurrere og få bedre resultater med mindre energi.

Som Clarence Bleicher, leder af en division af Chrysler Car Company, forklarede senatet i USA i 1947 “…if you get a tough job, one that is hard, and you haven’t got a way to make it easy, put a lazy man on it, and after 10 days he will have an easy way to do it.”

Leave a Reply